Sådan udarbejder du det perfekte cv

Har du fundet drømmejobbet? Så er det bare med at søge det! Hvis du før har været jobsøgende, så ved du, at der ikke er noget ”bare”, når man skal søge et nyt arbejde. Hvert fald ikke hvis du virkelig gerne vil have jobbet. I denne artikel har vi samlet en række tips og tricks til, hvordan du udarbejder det perfekte CV, som sikrer dig en ansættelse i drømmejobbet.

Opdelinger

For at gøre det mest overskueligt for den person, som der skal læse dit CV, er det en god idé at opdele cv’et ind i mindre afsnit. Èn lang tekst virker uoverskueligt, og det er der ikke mange, som gider at læse og dermed kommer du allerede dårlig fra start. Hvis du vælger at opbygge dit cv efter en klassisk skabelon, så handler første afsnit typisk om, hvem du kort er og hvad du søger for et job. Næste afsnit indeholder typisk dine erfaringer og her er det vigtigt, at du virkelig giver et indblik i, hvor dine spidskompetencer ligger. Dernæst kommer der typisk et afsnit afhandlende om, hvad du kan gøre for virksomheden og hvorfor de netop skal ansætte dig fremfor en af de mange andre ansøgere. Slutteligt kommer der som oftest et kort afsluttende afsnit, hvor man skriver, at du kan kontaktes, hvis arbejdsgiveren har flere spørgsmål. Tænk – kom godt for start, men slut bedre. På den måde vil arbejdsgiveren huske dig, for det er trods alt det nederste på siden, som bliver læst til sidst.

Relevans

Et cv bør ikke være længere end 1-2 sider, og derfor er det vigtigt, at du udelukkende skriver relevante ting i dit cv. Det er næppe relevant at du arbejdede som flaskedreng i Kvickly i år 2000. Skriv hellere om de erfaringer, som gør dig helt unik og differentieret fra de andre ansøgere. Hvis du for eksempel er ekspert i et ERP system, så fokuser på dette i dit cv.

Fang opmærksomheden

Når en arbejdsgiver har lavet et jobopslag, så får de typisk over hundrede ansøgninger. Derfor er det essentielt, at du skiller dig ud fra mængden. Det kan du blandt andet gøre ved at lave en fangende overskrift. Hvis det er relevant for den jobstilling du søger, så kan du differentiere dig fra andre ansøgninger ved at lave et cv. Blær dig med dine tekniske evne i det program, hvor du skriver ansøgningen. Dog skal du kun gøre dette, hvis du mener, at det er relevant for jobbet, ellers bør du holde dig til de klassiske formalia.

 

Husk at et cv kun kan få dig ind til en samtale. Du bliver næppe ansat udelukkende grundet dit cv og derfor bør du også forberede dig på, hvordan du laver den bedst mulige samtale med forhåbentlig din kommende arbejdsgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *