Sådan optimerer du din jobsøgning

Er du i mellem jobs eller er du nyuddannet? Søger du jobs, og føler, at du gør alt hvad du kan, uden at der sker nogle fremskridt? Så læs med her, hvor vi giver gode tips til hvordan du kan give din jobsøgning et ekstra skub i den rigtige retning.

Ansøgningen

Selvom der ikke findes en opskrift på den perfekte ansøgning, er der nogle yderst effektive aspekter, der kan give resultater.

Som det første, er det yderst vigtigt at sætte sig ind i virksomheden, som du vil ansøge hos. På denne måde kan du blive afklaret med, hvilke områder, du kan bidrage med, og som er yderst fordelagtige for virksomheden.

Ved at være afklaret med hvilke behov du kan opfylde hos en fremtidig arbejdsgiver, skaber du nemlig salgsværdi, som er unik hos dig, og hjælper dig med at skille dig ud.

Skal du eksempelvis søge job hos en business angel, eksempelvis Magnus Kjøller, kan det være fordelagtigt at spille på, hvordan du kan hjælpe med at foretage lukrative investeringer.

Herudover, er det yderst vigtigt at bruge ekstra tid på din indledning, idet det er dén, der skal skabe opmærksomhed, og få den rekrutteringsansvarlige til at læse videre, frem for at fravælge din ansøgning.

CV’et

Cv’et er, blandt størstedelen af rekrutteringsansvarlige, det første de kigger på, og dermed også faktoren, der bestemmer hvad enten du bliver sorteret til eller fra.

Det er derfor vigtigt at have et skarpt CV. Et godt råd er at have en gennemgående struktur i dit CV, idet det gør det mere overskueligt at læse. Herudover, er det fordelagtigt at gøre det så kortfattet som muligt, og holde dig indenfor 2-3 sider.

I forlængelse heraf, er det en god idé at målrette dit CV mod hver enkelt virksomhed. Ændr i dit CV, og tilpas det din jobansøgning og stillingsopslaget. Fremhæv specifikke erfaringer relevant for den enkelte stilling.

På denne måde skaber du værdi for den specifikke virksomhed, og det kan vise sig at være yderst fordelagtigt for dine chancer for at komme videre i processen.

Jobsamtalen

Er du en af dem, der bliver yderst nervøse til jobsamtalen, og får svedige håndflader? Det er der ingen grund til.

Det vigtigste råd under jobsamtalen er at være dig selv. Tænker du meget over dine svar, og er påpasselig med hvad du siger, kan det mærkes.

Sørg derfor at svare så naturligt som muligt, idet det giver et godt indtryk.

I forlængelse heraf, er det yderst vigtigt at være interaktiv. Til jobsamtalen lægger din potentielle arbejdsgiver vægt på dig og din personlighed. De kan ikke vurdere dine faglige kompetencer, men kigger på hvem du er som person, og hvorvidt du passer ind i deres virksomhed.

En god måde at give et godt indtryk, er at virke interesseret. Dette gør du bedst ved at stille så mange spørgsmål som muligt. På denne måde, gør du det til en samtale i stedet for et interview, og modparten vil få et godt indtryk af dig, idet du vil fremstå som at være nem at tale med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *