Sådan kommer du forrest I køen, når der indkaldes til jobsamtaler

Du åbner din mailboks og ser, at din drømmestilling hos dit drømmefirma endelig er slået op. De leder efter dig og du leder efter dem. Du bliver både glad, men også lidt nervøs – for selvom det lyder som den perfekte stilling til dig, hvad skal du så gøre for at lande den jobsamtale?

Der er tit og ofte hård kamp om de gode jobs og du skal virkelig gøre dig umage, hvis du skal fange den ansættelsesansvarliges opmærksomhed. Ofte bruger rekrutøre ikke mere end 5 sekunder i gennemsnit, når de skimmer dit CV.

Derfor får du her de bedste tips til at give dig selv en forlomme, når du kæmper for at blive kaldt til jobsamtalen.

Vær sikker på at din profil passer perfekt til jobkravene

Før du går i krig med at kontakte virksomheden og at skrive CV og ansøgning, skal du sikre dig at du har en chance for at vinde kampen. Har du helt ærligt alle de rette kompetencer til at leve op til kravene, som jobbet stiller? Er du klar over, hvad den specifikke jobtitel sætter af krav til ansvarsområder og ekspertise?

Du skal, inden du sender din ansøgning og CV, lede Google grundigt igennem, for at være helt sikker på at du helt med på, hvilke ansvarsområder og specifikke kompetencer, der er krævet i den specifikke stilling og for den pågældende titel.

Skræddersy dit CV til jobopslaget

Når du er sikker på, at du kan leve op til alle kravene, der er til ansøgerne, er det på tide at du skriver din ansøgning. Her kan du gøre meget for at skille dig ud fra mængden af ansøgere. Derfor skal du skræddersy det til den stilling du søger.

Som sagt har de ansættelsesansvarlige sjældent mere end få sekunder til at skimme ansøgninger igennem. Derfor er det vigtigt at de kompetencer du har, som er mest essentielle for stillingen du søger, står klart og tydeligt i begyndelsen af din ansøgning og dit CV.

Vær proaktiv – tøv ikke med at kontakte firmaet du søger hos

Når du har bygget din ansøgning op, så den passer perfekt til stillingen, går det først rigtig løs.

Når du sender ansøgningen, skal du skrive en kort introducerende e-mail, som kort beskriver, hvorfor du søger stillingen og, hvad du kan bidrage med til virksomhedens succes.

Det er vigtigt at du reagerer hurtigt her – lad der aldrig gå mere end 2 dage fra stillingen bliver slået op til du sender din ansøgning. Hvis der går mere end 2-3 hverdage, fra du sender din ansøgning til du hører fra virksomheden, skal du ringe til dem.

Når du ringer, skal du introducere dig selv og fortælle KORT om, hvem du er og hvorfor du ringer. Dette opkald skal holdes kort og skal bruges til at vise din store interesse i virksomheden og stillingen – ikke til at sælge dig selv. Så sørg for at stille 2-3 spørgsmål og slut af med, at du glæder dig til at høre fra dem. På den måde kommer du foran alle de ansøgere, som ikke ringer virksomheden op, da de ofte vil kigge på din ansøgning før de kigger på andre.

Vær heller ikke bange for at søge stillinger, der ligger langt væk fra din bopæl. Hvis du søger i en mindre by, langt væk fra en storby, er der gode chancer for at konkurrencen om stillingen ikke er ligeså hård. Hvis det bliver nødvendigt, kan du med leasing af biler, sagtens finde en billig og nem måde at transportere dig til og fra dit nye drømmejob.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *