Sådan får du en god start på jobsamtalen

Har du været så heldig at blive kaldt til jobsamtale? Så er det nu du skal i gang med at forberede dig for at få en god jobsamtale. Når du skal til jobsamtale er det vigtigt at få en god start på samtalen. Det er altid førstehåndsindtrykket som huskes, og derfor skal du fokusere på at få en god start. Du får et par tips til starten på din jobsamtale nedenfor.

Forbered dig godt inden samtalen

Inden du skal til samtale, er det vigtig at forberede dig godt for at du får en god start. Undersøg virksomheden inden samtalen, så du ved hvilken virksomhed du skal til samtale hos.

Læs jobopslaget igennem en ekstra gang og sæt dig ind i hvilken stilling det er samt hvorfor du vil passe godt til stillingen. Du vil uden tvivl blive spurgt ind til hvorfor du har søgt jobbet, og her er det vigtigt at være klar med et godt svar.

Det er samtidig vigtigt at du har styr på hvad der står i den ansøgning du har sendt, så læs gerne den igennem også, hvis det er lidt tid siden du har søgt.

 

Dit kropssprog betyder meget

Når du ankommer til jobsamtalen, er det vigtigt at huske at dit kropssprog betyder meget for din udstråling.

Det er vigtigt at virke selvsikker til jobsamtalen. Hvis du er meget usikker, kan det give et dårligt indtryk og derfor er det vigtigt at du tænker over, hvordan du giver et godt indtryk.

Det er fx vigtigt at smile og give et ordentligt håndtryk fra starten af. Hvis du giver et meget forsigtigt håndtryk, vil det give en mærkelig start på samtalen. Start derfor med at smile og kigge den person du skal snakke med i øjnene, så du på den måde starter godt ud på samtalen.

Det er samtidig vigtigt at du undervejs bruger dit kropssprog og ikke sidder stille uden at bevæge dig.

Som det sidste inden for kropssprog er det vigtigt at ranke ryggen, for at du virker selvsikker. Hvis din ryg er bøjet virker du meget usikker. Du kan med fordel bruge holdningskorrigerende tøj, hvis du lige nu har en dårlig holdning. Du kan undersøge forskellige mærker og finde ud af om holdningskorrigerende tøj virker, hvilket du også kan læse mere om her.

 

Vis interesse og lyt

Når du er i gang med samtalen, gælder det om at virke interesseret og lytte til hvad der bliver sagt, så du kan svare godt på de forskellige spørgsmål.

Det er vigtigt at fortælle om dig selv, men det er mindst lige så vigtigt at lytte til hvad den person der holder samtale med dig fortæller så du kan give gode svar på spørgsmålene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *