Nyt job I København, hvor skal du bo?

Er du en af dem der står og har fået nyt job eller skal i gang med at studere i København, og du vil gerne flytte tættere på dit arbejde, men er det ikke næsten umuligt at finde noget i nærheden uden at det kommer til at blive meget dyrt. Vi giver dig her 3 boligformer du kan tænke over.  

Køb ejerbolig

Du kan som noget af det første tænke over om du vil købe en bolig. Det kan være en klar fordel at købe bolig, da det er dig, der kommer til at stå som ejer og derfor er der ikke de samme regler der gælder, som hvis du skal leje. Det er også nemmere at finde en ejerbolig end en lejebolig i København, da der er stor efterspørgsel efter lejebolig. En fordel ved at eje din egen bolig, er at du vil med tiden opleve at værdien stiger og du vil kunne få mere for boligen end hvad du købte den for. Men du skal være opmærksom på at det ikke er sikkert at værdien vil stige, da markedet svinger meget, kan det være risikofyldt at forvente at der er gevinst når du skal sælge igen. Et køb er også en langtidsinvestering, så du skal regne med at du skal bo der i mange år i fremtiden og derfor skal du tænke over om, det er her der skal stiftes familie på sigt. For det er dyrt at skulle købe, ikke kun boligen, men du skal også have en boligadvokat og der er flere ting som du skal have med i regnskabet ved et køb. Men ved at købe har du mulighed for at kunne bo billigere og tættere på dit arbejde eller studie end ved en lejebolig.       

Andelsbolig

Et billigere alternativ til hvis du ikke helt er klar på at lægge rigtig mange penge for en bolig i København. Så vil du kunne købe en andelsbolig, hvilket betyder at du kommer til at eje en andel i andelsforeningen. Du kan ikke låne penge på samme måde som til en ejerbolig, fordi du skal købe en andel af en forening, så kan du ikke optage et realkreditlån, men skal have et banklån der er dyrere end realkredit. Du skal huske at tjekke hvordan økonomien er i andelsforeningen, fordi du køber dig ind i foreningens økonomi, så hvis der går noget galt der, så er det en god ide at vide hvor du står økonomisk. Du skal ikke betale ejendomsskat i en andelsbolig, men det skal du hvis du ejer. Du kan heller ikke bare fremleje din bolig, hvis du skal ud og rejse. Det gode ved andelsboliger er fællesskabet, hvor du sammen med dine naboer, står for vedligeholdelse af boligen.   

Lejebolig

Den sidste løsning er en lejebolig, dette kan være en dyrere løsning end køb. Da der i København er mange der prissætter deres boliger højt, fordi der er stor efterspørgsel efter en lejebolig. Så du vil hurtigt komme til at betale langt mere i husleje, end hvis du køber en bolig. En fordel ved at leje er at du ikke er ansvarlig for at skulle erstatte eller renovere i din bolig, det er din udlejer der skal sørge for at boligen er i orden og til at bo i. Der kan også være lang venteliste på en lejebolig og det er ikke sikkert at du kommer til at bo lige i det område du gerne vil bo i. Det kan være en ide at finde en du kan bo sammen med, så i kan splitte huslejen, det vil gøre det nemmere at finde en lejebolig. Vil du vide mere om lejeboliger i København?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *