Kom foran i jobsøgningen

Som ledig er det vigtig at holde sig i gang ellers falder du hurtigt ned i dybets brønd, som er uendelig svært at komme op fra. For ens liv går i stå når du bliver ramt af ledigheden.

Du mister utrolig meget identitet og følelse med hvem du er. Derfor er det vigtig, at holde sig i gang og udvikle dine kompetencer – fagligt og personligt. Dermed kommer du på forkant med ledigheden og jobsøgningen.

Læs med og få inspiration til hvad du kan foretage dig, så du kommer foran i jobsøgningen.

Udvikl din faglige kompetencer

For mange er det en trist virkelighed at miste sit arbejde – uanset hvilken grund der ligger bag – men det handler om at se det positive. Og det positive handler om at udvikle sine faglige kompetencer. Da du havde et fuldtidsarbejde var karrieren og familielivet på højtryk, og der var det måske svært at få tid til at udvikle kompetencerne. Men nu hvor du er ledig har du både tiden og muligheden for at få udviklet de kompetencer, som du synes du mangler for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Sæt dig derfor ned og få et overblik over den branche du befinder dig i, eller som du gerne vil ind i, og se på hvilke faglige kompetencer, der skal til. Det gode ved det danske arbejdsmarked er, at du kan få tilskud på dit lokale jobcenter til kompetencegivende kursuser.

Din personlige fremtoning

Hvis der er en ting, som er svært, når du er jobsøgende, så er det at skille dig ud fra mængden. Der er rigtig mange ansøgere til et enkelt job. Derfor gælder det om at sælge sig selv bedst – og det gør du ved at forbedre din personlige fremtoning. Du skal i princippet forbedre din præsentationsteknik, for det er ikke ansøgningen, som giver dig jobbet, det er samtalen. Derfor kan du med fordel tage et kursus hvor du lærer at kommunikere bedre omkring dine evner, på en forståelig og attraktiv måde. Du vil også lærer en masse om din kropsholdning og attitude – ting som er vigtige at udvikle og forbedre. Det giver dig et godt boost i jagten på det nye job.

Den rutinepræget hverdag

Det lyder kedeligt, men det er vigtigt at få rutiner ind i din hverdag, når du er ledig. Ellers kommer du bagud både mentalt og fysisk. Du kommer til at sove lidt længere end du plejer og får ”i morgen er en ny dag” attituden. Fortsæt derfor med dine rutiner fra før du mistede dit arbejde, og lav ansøgninger i et bestemt tidsrum. Når det tidsrum er afsluttet kan du begynde med andre gøremål – både af praktisk og afslappende natur. Dermed forbliver du foran i kampen om at få et nyt job og vende tilbage på arbejdsmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *