KASI-Jespers næste virksomhed ligger i Schweiz

For en uge siden kunne du som breaking news læse i de danske medier, at Kasi-Jesper efter en 5 år lang kamp trak det længste strå mod SKAT.

Det danske skattevæsen er tvunget til at nedskrive den skattepligtige indtægt med mange hundrede millioner kroner, da et sponsorat til Brøndby IF blev set som netop det – et sponsorat og ikke noget, der plejede KASI-Jespers persnlige interesser.

Sagen har haft flere alvorlige konsekvenser for SKAT.

En er at flere medarbejdere har modtaget advarsler for deres voldsomme behandling af KASI-Jesper, hvor flere møder havde karakter af trusler og mafiametoder mere end noget andet – noget, der gav Jesper en offentlig undskyldning fra SKAT efterfølgende.

Noget andet er at Jesper nu har valgt at placere sin nyeste virksomhed – Amazing Jewelry – i Schweiz i stedet for i Danmark.

Jesper er dansker og bor meget af året i Danmark, men tør ikke lægge sin virksomhed her efter hvad der skete sidste gang.

Risikovurderingen faldt ikke ud til Danmarks sidste.

Det betyder nu tabte skatteindtægter, fordi ansatte ansættes i Schweiz, betaler skat i Schweiz og selskabsskatten også tilfalder alperiget.

Stik imod hensigten har SKATs forsøg på at indkræve penge, der ikke tilhører dem, endt med at koste det danske samfund endnu mere.

Det er ikke den eneste sag, hvor en klage over SKAT er endt med at blive en pinlig affære for det danske skattevæsen.

Det danske skattetryk skaber i forvejen udfordringer for danske virksomheder, der kæmper i en globaliseret verden mod europæiske skatte-lav-lande som Irland, Malta og Cypern – hvorfor arbejde til 60.000 kroner om måneden i Danmark med 50 % i SKAT, hvis du kan betale 10 % af 50.000 kroner i Irland i stedet?

Vi skal overveje om den tid, hvor Danmark kunne tillade sig at have verdens højeste skattetryk er ved at være ovre – for vi kæmper med stater og nationer, der ikke kræver halvdelen af den værdi, folk producerer i SKAT.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *