Gode tips til ansøgning og CV

Det kan være svært at finde et job, hvorfor man bør være omhyggelig med sin ansøgning samt CV. Om man leder efter job efter gymnasiet, eller om man er færdiguddannet og på udkig efter det rette job med god løn, kan man med fordel læse med her.

Hjælp til CV

Har man søgt job gang på gang uden at få svar, bør man tage et kig på sin ansøgning og CV.
Det er vigtigt at strukturere både CV og ansøgning godt. På CV’et bør første punkt være en kort biografi. Dernæst kan man have et felt med uddannelse, efterfulgt af et felt med anden erhvervsrelevant baggrund. Efter disse punkter, kan man opstille et felt med sine kompetencer. Dette felt må gerne stå i punktform, så arbejdsgiver hurtigt kan få overblik over, hvad man kan. Mindre relevante ting, såsom hobby og fritidsinteresser, kan stå nederst på CV’et, men man bør ikke negligere dette felt.
Fremstår ens CV fladt, kan man for eksempel få et frivilligt job, som man kan tilføje CV’et. Det giver point hos en kommende arbejdsgiver, når der skal vælges kandidat.

Gode råd til ansøgning

Som nævnt i ovenstående, bør også ansøgningen være struktureret godt. Derfor skal man ikke blot bruge samme ansøgning som udgangspunkt, hvis man søger flere jobs. Det er en god idé at starte på ny med ansøgning, for hvert job man søger, selvom det tager længere tid end blot at genbruge den gamle.
Man bør målrette sin ansøgning den virksomhed, man søger hos. Det kan man gøre ved at skrive jobbeskrivelse for det job, man søger, ind i ansøgningen. Dermed kan man beskrive, hvad man som medarbejder kan bringe virksomheden.
Et CV kan godt være et par sider langt, men ansøgningen bør man holde under en side. Selvom man føler, at man sælger sig selv bedre, hvis man skriver mere – har en arbejdsgiver ikke tid eller lyst til at læse flere siders lang ansøgning. Desuden viser en lang ansøgning, at man har svært ved at prioritere, hvor det bør være vigtigt at komme hurtigt frem til, hvorfor man er den rette kandidat til jobbet.

Det rette billede

De fleste tilføjer gerne et billede til enten deres CV eller ansøgning. Det er rart for arbejdsgiver at få et ansigt på den person, som de læser om. Dette billede skal derfor være af professionel karakter, da det er første gang en arbejdsgiver ’ser’ en. Det betyder, at man skal holde sig fra uskarpe og ufokuserede billeder. Man bør også holde sig fra festbilleder og strandbilleder, som man måske kan have lyst til at sætte på, fordi man virker afslappet og nede på jorden. Det sender dog det forkerte signal til arbejdsgiver. Ydermere skal man holde sig fra selfies ind i spejlet og andre billeder, hvor man ikke kan se hele ansigtet.

Det betyder meget for helhedsindtrykket, at både billede, ansøgning og CV spiller. Man skal ikke negligere noget af det, da det er forskelligt om arbejdsgiver læser ansøgning eller CV først. Halter den ene, kan det derfor have den konsekvens, at arbejdsgiver ikke engang får læst den anden. Held og lykke med jobjagten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *