Gode råd til jobsøgningen

Det kan være tage rigtig hårdt på en at søge jobs over en længere periode. Et eller flere nedslag kan virke som store nederlag, der kan være med til at rive motivationen fra en. Det gælder dog om at være vedligeholdende og undgå at give op. Troen på, at der findes et job, som passer perfekt til dine karakteristika og kompetencer er, hvad der skal være den primære drivkraft. Dog vil du styrke din position en hel del, hvis du supplerer med nedenstående.

Se dig selv som en virksomhed

 

Når man søger et job, er det en fordel at sammenligne sig selv med en virksomhed. Det kan lyde underligt, men i din jobsøgning skal du kunne mange af de samme ting, der også karakteriserer en virksomhed.

For det første skal du have en klar vision, som du stræber efter. Det er denne vision, som skal være den primære drivkraft. Du kan med fordel oprette flere milepæle, som hjælper dig med at følge denne vision, eksempelvis et specifikt antal ansøgninger om ugen.

Derudover skal du kunne markedsføre dig selv optimalt. Ligesom en virksomhed skal du altså vise den bedste side af dig selv og forsøge at udfylde et behov hos en ”kunde”, som i dit tilfælde vil være en arbejdsgiver.

Yderligere skal du have fokus på at sælge. Fordi dit produkt er dig selv og dine kompetencer, vil du altså skulle fundere over salgstaler, der kan overbevise kunden (arbejdsgiveren) om, at det produkt du sælger, er hvad de har brug for.

Sidst men ikke mindst, skal du have et værdisæt, som du driver din personlige virksomhed på baggrund af. Det er dette, der gør dig unik og adskiller dig fra de andre fisk i vandet.

 

Udvid dine kompetencer

 

Selvom det naturligvis er tidskrævende at søge job, så vil der være tidspunkter, hvor man ikke kan gøre mere, da det kræver, at man får svar fra de arbejdsgivere, man har søgt hos. Disse huller i skemaet er oplagte tidspunkter til at udvide sine kompetencer yderligere for hermed at blive mere attraktiv i en arbejdsgivers øjne. Et godt eksempel er et mødeledelse kursus, som det man kan finde hos Gottleben.com. Et andet eksempel kunne være et Excel kursus, da det også er noget, man benytter på klart de fleste arbejdspladser.

Hvis du går efter én specifik jobtype, kan du med fordel rette disse kurser efter at indlære præcis de kompetencer, som det kræver at udføre netop dette job til perfektion. Det vil gøre dig til den perfekte kandidat og styrke din position. At tage et kursus skal derfor ses som en investering i din karriere frem for blot en udgift.

 

Som førnævnt er den drivkraft, der betyder mest i jobsøgningen, troen på sig selv. Det er den, der gør, at du holder hovedet højt indtil det lykkes. Supplerer du denne vilje med ovenstående vil du uden tvivl finde et job inden for kort tid!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *