Forebyg stress på arbejdspladsen med disse tips

Arbejdsrelateret stress rammer hvert år mange danskere. Det er hverken godt for virksomheden eller den enkelte person at blive sygemeldt med stress. Derfor er det vigtigt at have fokus på, hvordan du forebygger stress på arbejdspladsen, som du kan blandt andet kan gøre med nedenstående tips. 

Hold et godt overblik over arbejdet

For at forebygge stress på arbejdspladsen, er det vigtigt at have et godt overblik over arbejdet. Det er vigtigt at have overblik i form at hvilket arbejde der skal laves, samt hvilke opgaver der mangler at blive fuldført.

Det er dog lettere sagt end gjort at holde et godt overblik over arbejdet, da der ofte er mange opgaver at holde styr på.

En god måde at få overblik på, kan være ved at starte hver dag med at kigge på hvilke opgaver der skal nås i dag, samt hvilke opgaver der godt kan vente til senere. Når du prioriterer hvilke opgaver der er vigtigst, er det nemmere at holde et godt overblik sammenlignet med, hvis du ikke ved hvilke opgaver der kommer først.

Når du har overblik over dine opgaver, kan du samtidig snakke med dine kolleger og se om I kan hjælpe hinanden med forskellige opgaver.

 

Skabt et godt fællesskab mellem kollegerne

Et afgørende punkt for, hvor godt vi føler os tilpas på en arbejdsplads er vores kolleger. For at undgå stress på arbejdspladsen er det derfor vigtigt at der er et godt fællesskab på arbejdspladsen, så alle har det godt der hvor de er.

Du kan gøre maget forskelligt for at skabe et godt fællesskab mellem dine kolleger, og det er forskelligt, hvad der vil fungere bedst på din arbejdsplads.

Du kan fx lave forskellige arrangementer, som kan gøre at I kommer til at kende hinanden bedre. Der findes mange forskellige arrangementer der har fokus på team building og dermed kan være med til at skabe et bedre fællesskab mellem kollegerne.

Det kan også være mindre arrangementer, som at arrangere en aften hvor I spiser ude sammen. Det vigtige er at I kommer til at bruge tid sammen uden for arbejdspladsen, for at skabe nogle nye relationer på den måde.

 

Sæt fokus på sundhed og motion

For at undgå stress, er det vigtig at være sund og rask. Derfor er det en god idé at sætte fokus på sundhed og motion på arbejdspladsen.

Det kan du fx gøre ved at finde sunde snacks til om eftermiddagen eller lave ens und frokostordning.

Du kan også starte en løbeklub for dem der har lyst til det. En løbeklub er en god idé, fordi det samtidig er et socialt arrangementet hvor medarbejderne bliver rystet bedre sammen.

Du kan også sætte fokus på sundhed ved at tilbyde medarbejdere behandling hos Body SDS. Body-SDS har mange forskellige behandlinger, der kan være med til at give en sundere krop, og det er derfor en god måde at sætte fokus på sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *