Her finder du job efter uddannelsen

Når du vælger din uddannelse, vil du sikkert også gerne vide, hvordan du kommer til at stå stillet efterfølgende, når du skal ud og søge jobs. Rigtig mange uddanner sig nemlig indenfor et felt, hvor arbejdsløsheden stiger, og hvor det bliver sværere for hvert år at komme i arbejde. Derfor kigger vi her nærmere på, hvor du i hvert fald vil have gode chancer, hvis du finde job.

 

Retorik

Selvom mange humaniorauddannelser kritiseres for at have høj arbejdsløshed, så er det ikke tilfældet med retorik. Den sættes af mange i bås med andre kommunikationsuddannelser, hvor arbejdsløsheden er højere, men hos retorik er den faktisk ganske lav. Det skyldes blandt andet, at der optages relativt få, men også at arbejdsmarkedet virkelig efterspørger disse kompetencer.

Har du læst retorik, kan du blandt andet blive sproglig rådgiver for forskellige personer eller virksomheder. Det kan eksempelvis være som spindoktor for en politiker. Retorik kan både læses i alle fem år, og der er mulighed for at tage en anden bacheloruddannelse, før du tager en kandidat i netop retorik.

Sygeplejerske

Der har i mange år været stor efterspørgsel efter sygeplejersker, og denne tendens ser ud til at fortsætte. Det skyldes flere ting, men det spiller blandt andet ind, at færre har valgt denne vej, og det har betydet, at der er færre om buddet.

Derudover er demografien blevet markant ændret i Danmark, hvor vi har fået langt flere ældre, fordi vi lever længere, og fordi der fødes færre børn. Det stiller selvfølgelig nogle krav til, at vi også har sygeplejersker nok til at tage sig af de syge og ældre.

Jura

De danske universiteter optager hvert år rigtig mange jurastuderende, og faktisk er det en af de ældste og største uddannelser overhovedet. Det betyder dog ikke, at det ikke er til at finde arbejde, når man er færdig som jurist.

Der er da også rigtig mange typer af jobs, man kan kigge efter, hvis man interesserer sig for regler og love. Først og fremmest er det muligt at finde jobs i store eller mellemstore virksomheder, som efterspørger juridisk bistand i forbindelse med mange af deres gøremål.

Derudover er det selvfølgelig oplagt at blive advokat, hvor man læser videre efter jurauddannelsen. Her vil man kunne blive specialiseret inden for forskellige områder, og der er blandt andet kommet væsentligt flere boligadvokater i de sidste år.

Vil du gerne finde en dygtig boligadvokat i Odense du kan arbejde for, så klik her for at læse mere.

IT

Den digitale udvikling fortsætter med stormskridt, og derfor skabes der naturligvis også flere job på denne front end nogensinde. Det er eksempelvis muligt at blive analytiker, hvor man arbejder med data, og man kan også blive IT-supporter, hvor man hjælper virksomheder, når der opstår problemer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *