Disse brancher skal du uddanne dig inden for

 

Det er altid svært at vide når man som ung 16 årig står og skal tage et afgørende valg i sit liv omkring, hvilken uddannelse man gerne vil have, når man bliver ældre. Hvordan i alverden skal man vide om gymnasiet eller teknisk skole er den rette vej, når man ikke har kendskab til, hvad det indebærer, samt hvilke jobs det kan munde ud i bagefter.

 Ikke desto mindre er det en vældig god idé, at gøre sig grundige tanker om, hvilken vej man har lyst til at gå, i og med det har stor betydning for det fremtidige liv man får.  Nogle vælger at blive akademikere, hvor de uddanner sig så specifikt, at de ikke har mulighed for at få job bagefter.  Allerede nu er det dog muligt at se, hvilke brancher, der i fremtiden vil være brug for medarbejdere, hvorfor det kan være relevant at uddanne sig i den retning.

 

 

Håndværkerbranchen

 

Der bliver uddannet færre og færre håndværkere i Danmark, hvilke blandt andet kan ses i det fald, der er på håndværkere uddannelser, som smed, VVS´er eller tømrer.  Grunden kan måske findes i, at regeringen i starten af nullerne proklamerede, at Danmark skulle være et videnssamfund og det var den vej vi fremadrettet skulle tjene til føden.

Det blev mere prestigefyldt, at gå i gymnasiet og tage en lang videregående universitetsuddannelse, i og med det er ensbetydende med at man er bogligt stærk. Dog kan et samfund ikke køre rundt, hvis alle har en længere videregående uddannelse, for hvem skal bygge vores huse, veje og vedligeholde landets infrastruktur? Derfor vil der i fremtiden blive stor mangel på gode håndværkere der kan deres kram.  Det gælder uanset hvilken type håndværker der er tale om, det er en maler eller klejnsmed er underordnet.  Har man behov for, at vide mere om hvordan, man maler godt, så er det muligt at få inspiration på Malgodt.

IT-branchen

Det er svært at spå om fremtiden, men med udgangspunkt i, hvordan markedet er nu, så er der stor efterspørgsel, på folk der er stærke it-fagligt.  It-branchen, hvad enten det er en back-end eller front-end udvikler står i højkurs. Den stigende digitalisering af vores samfund, har medført, at man har behov for personer med stærke kompetencer inden for dette område og det ser ikke ud til at være aftagende. Digitaliseringen vil blive ved med, at strømme indover vores samfund, hvor det næste bliver mere automatiserede processer, hvor man skal have folk der har forstand på, hvordan disse fungere. I samme stil vil artificial intelligence gøre sit indtog på den ene eller anden måde, hvor robotter vil være behjælpelige, hvorfor det kræver folk med stærke it-komptencer.  Man vil være godt stillet, hvis uddanner sig inden for denne sektor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *