3 tips til dig der er sygemeldt med stress

En af de sværeste sygdomme at kommet tilbage på arbejdsmarkedet efter er stress. Desværre bliver rigtig mange danskere ramt af stress, og det er derfor vigtigt at kende nogle gode metoder, til at komme tilbage på arbejde efter en stress sygemelding. I denne artikel kommer vi med 3 tips til der er sygemeldt med stress.

Erkend at du er syg

Når du er blevet sygemeldt med stress er det første du skal gøre, at erkende at du er syg. Det er ikke alle, der selv synes de er så stressede at de skal sygemeldes. Men hvis du er blevet sygemeldt, er det vigtigt at erkende, at du er syg.

Når du har erkendt at du er syg, bliver det nemmere at slappe af. Der sker nogle gange det, at nogle bliver mere stressede af at være sygemeldte, fordi de ikke er på arbejde og dermed ikke når det de gerne vil. Men hvis du gerne vil af med stressen igen, er det vigtigt at du erkender at du er stresset, så du kan få slappet af og komme stressen til livs.

 

Find stresscoaching der passer til dig

For de fleste kræver det dog mere end bare at slappe af for at komme af med stressen. Det kan nemlig være en god idé, at finde ud af hvorfor stressen opstod, for at hindre at det ikke sker igen, men også for at få en forståelse af, hvorfor du er stresset.

En måde at finde du af, hvorfor du er stresset og komme til at forstå hjernen og hvorfor den bliver stresset kan være via stresscoaching. Der findes flere former for stresscoaching, men nogle af de bedste er dem der bygger på kognitive metoder, da det giver en forståelse for, hvorfor vores hjerne reagerer som den gør. Du kan læse mere om stresscoaching og kognitive metoder ved at klikke her.

Stresscoaching kan også være en mulighed, for dig der ikke er sygemeldt, men føler dig stresset i hverdagen. Det kan være med til at give dig en bedre hverdag, hvis du får en forståelse for hvorfor du bliver stresset.

 

Hold din arbejdsgiver orienteret

Det sidste råd til dig der er sygemeldt er at huske at holde din arbejdsgiver orienteret om hvordan det går. Du kan blive indkaldt til mulighedssamtale med din arbejdsgiver, hvor din arbejdsgiver sikkert gerne vil høre, hvornår du regner med at være klar til at arbejde igen.

Det kan dog være svært at svare på, da du som sygemeldt med stress som regel ikke har en fornemmelse for, hvornår du er rask igen. Men hvis du undervejs husker at orientere din arbejdsgiver om, når der kommer fremskridt og du får en idé om, hvornår du kan være på arbejde igen, vil din arbejdsgiver garanteret være meget taknemmelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *