3 gode råd til at styrke arbejdsmiljøet

Der er altid god grund til, som arbejdsgiver, at have et vist fokus på arbejdsmiljøet. Trives de ansatte, giver det i sidste ende også en masse positivt tilbage til virksomheden. Modsat kan man sige, at hvis ansatte føler, at virksomheden overhovedet ikke interesserer sig for dens ansatte, kan det bære meget dårligt med sig: Et dårligt arbejdsklima med en elendig stemning. Folk, der brokker sig konstant, taler dårligt om hinanden og er umotiverede og ligeglade. Det kan også ende med stressede medarbejdere og/eller flere sygemeldinger.

Kort sagt, et godt arbejdsmiljø er et vigtigt element for, at en arbejdsplads er god at være på. Og som folk har lyst til at blive på, netop fordi der er godt at være, og man trives med sin arbejdsgiver såvel som med sine kollegaer. Men hvordan er det lige, man som arbejdsgiver kan gøre noget godt for arbejdsmiljøet og ens ansatte? Det vil vi prøve at se nærmere på i det følgende.

Skab gode fysiske rammer

Uanset om man er ansat på en virksomhed ude i produktionen eller inde på kontoret, er håndværker, lærer, sygeplejerske eller andet, skal de fysiske rammer være gode. Så de fysiske rammer, man befinder sig i, mens man er på arbejde, skal være i orden. Sikkerheden skal være på plads. Ventilation, støj og støv er også relevante faktorer at medtage. Arbejdsstillinger og udstyr, kontormøbler, indretning… Der er mange ting, der spiller en rolle i forhold til de fysiske rammer for de ansatte. Rammer, der har betydning for, hvor godt man har det – også rent fysisk – på sin arbejdsplads.

Vær opmærksom på den psykiske trivsel

Men den psykiske trivsel skal også være god. Der er mange ting, der kan få en medarbejder til at have det psykisk dårligt på en arbejdsplads. For eksempel mobning – enten fra ledelsen eller kollegaer, forkerte arbejdsopgaver, manglende udfordringer, for mange udfordringer – eller for mange opgaver. Det er vigtigt for den ansatte at føle sig set og hørt. At blive spurgt, anerkendt og forstået af ledelsen kan have afgørende betydning for, hvordan en medarbejders trivsel og arbejdsglæde er. Og møder man opbakning, vil der være gode chancer for tilfredse, glade og motiverede ansatte, der gerne yder en indsats for virksomheden.

Giv de ansatte noget ekstra oveni – skab glæde

At give ens medarbejdere nogle ekstra glæder i hverdagen vil helt klart også være med til at styrke arbejdsmiljøet. Det kan være enkeltstående ting, når de lige ”passer”: Is til alle på en varm sommerdag, eller en arrangeret personaletur. Det kan også være mere faste ting, som julegave, billige biografbilletter, frokostordning i kantinen… Og hvad med muligheden for at købe sig en dejlig kold sodavand eller juice til maden? Her er et backbar køleskab en oplagt mulighed til kantinen, hvor de forskellige drikkevarer kan lines flot op til salg. Man kan se mere her, hvis man vil se på de gode muligheder inden for backbar køleskabe – og hvor flotte, de vil tage sig ud i en personalekantine. Det kan også være, der er behov for et til virksomhedens festlokale – for en god personalefest i ny og næ er jo også med til at styrke arbejdsmiljøet. Skab arbejdsglæde – og en sund virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *